IMG_0010
Roger Verbeeck voorzitter van ’t Leirekensdomein

In onze hedendaagse maatschappij wordt het meer en meer op prijs gesteld wanneer een hond “gehoorzaam” is. Hondenliefhebbers houden van een welopgevoede hond. Niet-hondenliefhebbers kunnen enkel van mening veranderen na een positieve kennismaking.

 

Het opvoeden van een hond gebeurt niet in 10 lessen zoals vaak door commerciële scholen wordt voorgesteld. Opvoeden is een dagdagelijks proces. Het betekent niet het afdwingen van gehoorzaamheid maar het integreren van de hond in het gezin en zijn ruime leefomgeving. Dit alles moet zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen en begrip tussen hond en baasje. Voor elk probleem dat een geleider met zijn hond ondervindt bestaat geen pasklare oplossing. Na 10 lessen kent men slechts een vleugje van de capaciteiten van de hond en een klein hoekje van zijn karakter. Verder werd men slechts met een honderdste van de mogelijke problemen geconfronteerd.

Onze werkwijze bestaat erin om U, door middel van bepaalde oefeningen, uw hond beter te leren kennen en U te steunen en te begeleiden in het opvoedingsproces. De instructeurs in onze hondenschool zullen trachten U met raad en daad bij te staan. Zij werden instructeur door hun persoonlijke interesse in honden en mensen. Daarnaast zijn hun eigen opgedane kennis en de gave om deze aan anderen door te geven, één van onze vele troeven. Kijk verder en maak kennis met de Kapelse Hondenschool ’t Leirekensdomein.